Přihlaste se k odběru newsletteru

Přihlaste se k odběru newsletteru Stellantis Communications a budete dostávat aktuální informace o všech novinkách

14 led 2019

Ducato bylo již po dvanácté za sebou zvoleno Nejlepším základem pro obytné vozy

• Čtenáři německého magazínu ¬¬Promobil zvolili Ducato Nejlepším základem pro obytné vozy roku 2019, což opět potvrzuje jeho vedoucí postavení v segmentu obytných vozidel. ¬¬¬ • Ducato pokračuje ve své dominanci na evropském trhu s obytnými vozidly, kde 3 ze 4 prodaných obytných vozidel jsou postavené na základu Ducato. • Ducato je vyráběno v továrně Sevel bez přestávky od roku 1981 a v posledních deseti letech si jej zvolilo jako základ svého obytného vozu více než 500 000 evropských rodin.

Ducato bylo již po dvanácté za sebou zvoleno Nejlepším základem pro obytné vozy

 

  • Čtenáři německého magazínu ­­Promobil zvolili Ducato Nejlepším základem pro obytné vozy roku 2019, což opět potvrzuje jeho vedoucí postavení v segmentu obytných vozidel. ­­­
  • Ducato pokračuje ve své dominanci na evropském trhu sobytnými vozidly, kde 3 ze 4 prodaných obytných vozidel jsou postavené na základu Ducato.
  • Ducato je vyráběno v továrně Sevel bez přestávky od roku 1981 a v posledních deseti letech si jej zvolilo jako základ svého obytného vozu více než 500000 evropských rodin.

 

Ducato pokračuje ve své nepřerušené sérii mezinárodních ocenění a bez přehánění jej lze označit za hrdinu řady Fiat Professional. Již po dvanácté za sebou bylo zvoleno Nejlepším základem pro obytný vůz, přičemž porazilo řadu velmi respektovaných konkurentů. Toto ocenění mu udělili čtenáři německého odborného magazínu Promobil, který je už přes 25 let považován za barometr trendů v oblasti obytných vozidel.

Toto poslední ocenění opět potvrzuje důvěru zákazníků v model Ducato, coby ideální základ pro obytná vozidla, což z něj činí dokonalý příklad celosvětového úspěchu italské produkce. Jedná se o jediný základ vytvořený speciálně pro sektor obytných vozidel, který zaznamenává velmi rychlý růst. Registrace v segmentu zaznamenaly v roce 2018 nárůst proti předchozímu roku o 10 %, což je jasným důkazem toho, že obytné vozidlo je stále častěji voleno jako prostředek pro změnu životního stylu, nikoliv jen jako vůz pro dovolené. To znamená, že zákazníci jej považují za prostředek přinášející svobodu, především co se týče svobody volby jet kamkoliv a kdykoliv.

Ducato je vyráběno v italské továrně Sevel ve Val di Sangro, největší továrně na lehká užitková vozidla v Evropě. Továrna Sevel se může pochlubit stříbrnou medailí v rámci World Class Manufacturing a její plocha zabírá přes 1 200 000 m2. V roce 2018 sjelo z výrobních linek továrny Sevel přes 297 000 vozidel, což představuje další pokoření svého vlastního rekordu a nárůst v posledních šesti letech ve výši 46 %. Tento úspěch pramení z 37letých zkušeností. Od roku 1981 se vítězné vlastnosti zdokonalovaly a z Ducata se stalo skutečné měřítko nových trendů. Vůz je produkován ve více než 13 000 variantách a prodáván na více než 80 trzích světa. Jedná se o globální model a měřítko své kategorie. Základ pro obytné vozy Ducato byl navržen ve spolupráci s předními evropskými výrobci nástaveb, díky čemuž nabízí nejlepší integrovaný základ a řešení pro život.

 

Třicet sedm let úspěchů

Před třiceti sedmi lety znamenalo Ducato skutečnou revoluci v segmentu lehkých užitkových vozidel a toto postavení si zachovává dodnes. Současná, v pořadí již šestá generace se může pochlubit nejvyšší užitečnou hmotností v oblasti obytných vozidel. Výjimečně dobře vyvážené šasi a specifické zavěšení kol pro obytné dodávky zajišťují bezpečné a dynamické chování na všech typech vozovek. Široká škála prvků aktivní a pasivní bezpečnosti pak poskytuje rodinám klid na duši, ovšem bez sebemenšího kompromisu ve smyslu komfortu.

Dnes jsou tři ze čtyř prodaných obytných vozidel v Evropě postavené na bázi Ducata. V posledních deseti letech si Ducato zvolilo jako základ svého obytného vozu 500 000 evropských rodin. Toto postavení odráží schopnost bestselleru značky Fiat Professional neustále přinášet nová řešení a od samého počátku předvídat potřeby uživatelů. Už první základ na bázi Ducata představoval z technického hlediska velmi významný krok vpřed, zejména co se týče přizpůsobivosti specifickým potřebám rekreačních vozidel. Zavedl pohon předních kol a příčně umístěný motor pro maximální využitelnost prostoru za kabinou. Generaci za generací představovalo Ducato další a další inovace zaměřené na zlepšení rekreačních vozidel ve smyslu přestaveb a uživatelské vstřícnosti. Základ pro obytné vozy Ducato se neustále vyvíjel, a to i za přispění nejvýznamnějších výrobců obytných vozidel. Jeho šasi bylo stále nižší a lehčí, rozchod širší, kabina se stávala praktičtější a její kvádrový tvar nabízel velké spektrum využití. Ducato nabízelo stále lepší proporce a příznivý poměr mezi vnějšími rozměry a využitelným prostorem. Ducato nabízelo vždy značnou modularitu, skvělou ovladatelnost a všestrannost. Za úspěchem Ducata stojí spousta nepřetržitých inovací (jako například otočné kapitánské křeslo) zaměřených na zlepšení kvality pobytu na palubě.

 

Lídr v oblasti svobody

Fiat Professional slibuje zákazníkům svobodu, což znamená, že bude vždy po ruce při řešení jakéhokoliv problému, který je během dovolené může potkat. Lídrem je především proto, že jeho současná nabídka, a to nejen ve smyslu produktu, ale i specifických služeb pro svět obytných vozidel, je jedinečná a na trhu bezkonkurenční. Velmi důležitá je i schopnost naslouchat zákazníkům - počínaje péčí o zákazníka a konče dílnami Fiat Professional -, což znamená, že značka je schopna efektivně reagovat na aktuální potřeby zákazníků a předem plánovat ty budoucí.

Základním principem je, že každý, kdo si koupí obytný vůz, si kupuje nejen vozidlo, ale i dovolenou. Proto koncepce služeb nekončí asistencí pro produkt, ale zahrnuje i péči o zákazníky během dovolené. Konkrétně se jedná o komplexní specializovanou síť rozmístěnou na oblíbených trasách, specializované Centrum péče o zákazníky schopné zodpovědět všechny dotazy a silniční asistenci připravenou vyrazit do akce po celé Evropě i mimo ni.

24 hodin denně a sedm dní v týdnu mohou majitelé obytných vozidel kontaktovat specializované Centrum péče o zákazníky a mluvit s jedním z dvaceti vyslanců značky Fiat Camper. Posláním těchto vyslanců je co nejrychleji vyřešit problém zákazníka, propojit a koordinovat všechna zúčastněná oddělení a nepřetržitě udržovat dialog založený na porozumění a odbornosti. Proto všichni členové týmu procházejí během celého roku řadou školení a účastní se i hlavních evropských výstav v oboru, díky čemuž získávají poznatky ze světa obytných vozidel i jejich uživatelů.

Péče o zákazníky je stále více propojená s prací asistenčních služeb a dílen. Všichni majitelé obytných vozidel se mohou spolehnout na mobilní dílnu schopnou pokrýt 44 zemí a telefonickou podporu 7 dní v týdnu a 24 hodin denně. Telefonická podpora slouží zákazníkům pro informace o časech oprav a postupech a také jako aktivní podpora dílen pro odstraňování problémů a zajištění rychlé dodávky náhradních dílů.

K dispozici je rovněž komplexní řada služeb šitých na míru potřebám zákazníků obytných vozidel, počínaje cenově výhodnou prodlouženou zárukou Maximum Care Camper (k dispozici na vybraných trzích), pokrývající všechny mechanické a elektrické součásti Ducata s různými dobami trvání. Uživatelé obytných vozidel na bázi Ducata se mohou spolehnout na více než 6500 servisních center Fiat Professional vybavených pro údržby a opravy základů Ducato, přičemž 1800 z nich má status Fiat Camper Assistance.

Již řadu let značka Fiat Professional poskytuje cennou pomoc uživatelům obytných vozidel, což potvrzuje i každoroční účastí na deseti předních evropských výstavách. Dále nabízí specializované internetové stránky www.fiatcamper.com, které mají v průměru 86 000 návštěv měsíčně, facebookové stránky „Fiat Ducato Camper" s více než 60 000 příznivci a od loňského roku i zcela nové instagramové stránky FiatPro4RV. Kromě toho Fiat Professional věnuje čas a prostředky do neustálého zlepšování specializovaných produktů a služeb vytvořených ve spolupráci se značkou Mopar, která se specializuje na služby, péči o zákazníka a náhradní díly a příslušenství značek skupiny FCA.

 

Nová identita

Fiat Professional je lídrem v poskytování řešení vedoucích ke svobodnému cestování, protože jeho produkty a služby zaručují uživatelům maximální flexibilitu a svobodu. Jeho pozice byla upevněna prostřednictvím různých aktivit a akcí při každém kontaktu se zákazníky, od desítky mezinárodních výstav, kterých se značka účastní, až po reklamu na 10 různých evropských trzích.

Loňský rok byl v tomto směru velmi důležitý, neboť uvnitř značky Fiat Professional vznikla zcela nová identita „Fiat Professional For Recreational Vehicles", jejíž existence byla oznámená na mnoha specializovaných motoristických výstavách, počínaje výstavou v Düsseldorfu v srpnu loňského roku. Vznik nové identity potvrzuje vůdčí postavení v segmentu obytných vozidel a vysokou specializaci v daném oboru.

 

 

Turín, 14. ledna 2019

 

Jiný obsah