Přihlaste se k odběru newsletteru

Přihlaste se k odběru newsletteru Stellantis Communications a budete dostávat aktuální informace o všech novinkách

22 pro 2016

Fiat Ducato a obytná vozidla: vítězná kombinace

Letošní rok byl pro model Ducato opět výjimečným. Kromě oslav svého 35. výročí tento již symbolický model značky Fiat Professional opět potvrdil své neoddiskutovatelné vedoucí postavení v segmentu velkých dodávek – u vozidel 2,8 až 4,4 tuny celkové hmotnosti –, když byl nejprodávanějším modelem ve třinácti zemích světa a v segmentu obytných dodávek. Tři ze čtyř majitelů obytných vozidel dnes cestují v obytném voze na bázi Ducata a během deseti let si stejný základ zvolilo pro dovolené již přes 500 000 rodin.

Fiat Ducato a obytná vozidla: vítězná kombinace

 

  • Tři ze čtyř majitelů obytných dodávek zvolili pro svůj obytný vůz základ Ducato.
  • Ducato, bestseller značky Fiat Professional, je nezpochybnitelným lídrem v segmentu velkých dodávek v 13 evropských zemích a jediným, který je speciálně vytvořen jako základ pro obytné vozidlo.
  • V posledních deseti letech si pro cestování na dovolené zvolilo obytný vůz na bázi Duacta 500000 rodin: Ducato je absolutním vzorem pro výrobce obytných nástaveb.
  • Již 35 let nabízí prvky a služby pro cestování s největší důvěrou: ze všech 95000 obytných vozidel registrovaných v roce 2016 tvoří základ Ducato 73 %.
  • Technické vlastnosti modelu se neustále vyvíjejí. Kromě prémiové výbavy nabízí Fiat Professional zákazníkům řadu integrovaných řešení a mezinárodních služeb se značkou Mopar.
  • Ducato bylo oceněno čtenáři nejprestižnějšího německého magazínu Promobil jako Nejlepší základ pro obytný vůz roku 2016, a to již podeváté za sebou, a dále bylo zařazeno do užšího výběru pro hodnocení v roce 2017.
  • Inovativní služba Conciergerie se během roku 2017 rozšíří na celou Evropu.

 

Letošní rok byl pro model Ducato opět výjimečným. Kromě oslav svého 35. výročí tento již symbolický model značky Fiat Professional opět potvrdil své neoddiskutovatelné vedoucí postavení v segmentu velkých dodávek - u vozidel 2,8 až 4,4 tuny celkové hmotnosti -, když byl nejprodávanějším modelem ve třinácti zemích světa a v segmentu obytných dodávek. Tři ze čtyř majitelů obytných vozidel dnes cestují v obytném voze na bázi Ducata a během deseti let si stejný základ zvolilo pro dovolené již přes 500 000 rodin.  

Zásluhu na těchto výsledcích má řada karosářských variant, čtvercový a pravidelný tvar skříně, účinné motory a jízdní vlastnosti podobné osobnímu vozu. Úspěch tohoto modelu pramení z 35 let zkušeností. Od roku 1981 se jeho vítězné vlastnosti neustále zdokonalovaly a z Ducata učinily měřítko svého segmentu a model stanovující trendy. Vůz je nabízen v 10 000 variantách a prodáván je na více než 80 trzích světa. Jedná se o globální model, měřítko své kategorie a bezkonkurenční úspěch svého výrobce.

 

Základ pro obytný vůz Ducato byl navržen ve spolupráci s předními výrobci obytných vozidel, a to s cílem nabídnout nejlepší integrovaný základ a řešení pro život.

Fiat Professional se zaměřuje na potřeby uživatelů obytných vozidel tím, že uzavírá dlouhotrvající partnerství s výrobci obytných vozidel, pravidelně se účastní 10 specializovaných evropských výstav, nabízí vyhrazené internetové stránky https://www.fiatcamper.com/it/home, které se mohou pochlubit průměrnou návštěvností 52 000 měsíčně, provozuje specializované facebookové stránky Fiat Ducato Camper Facebook, které dnes mají 50 000 příznivců a nabízí i mobilní aplikaci Fiat Camper Mobile, která již byla stažena více než 90 000krát. Fiat Professional investuje čas a své zdroje do nepřetržitého zlepšování specializovaných produktů a služeb vytvořených ve spolupráci se značkou Mopar, která se zaměřuje na služby, péči o zákazníka, originální náhradní díly a příslušenství všech značek skupiny FCA.

 

Inovativní služby Mopar pro klidné cestování

Základy Ducato pro obytné vozy jsou nepřetržitě vylepšované nejen ve smyslu produktu, ale i služeb zaměřených na segment obytných vozidel. Schopnost naslouchat zákazníkům, která začíná v oddělení péče o zákazníky a pokračuje dílnami Fiat Professional, umožňuje efektivně reagovat na aktuální potřeby a také je předvídat.

Toto zaměření na zákazníka je chytře shrnuto pod sloganem Cestování s důvěrou.

Základním předpokladem je, že pořízení obytného vozidla neznamená pouze vozidla samotného, ale i celé dovolené. Z tohoto důvodu jsou nabízené služby určené nejen pro podporu produktu, ale i zákazníků. Jedná se například o specializovanou síť servisů rozmístěnou podél oblíbených tras, kompetentní a dlouholetou péči o zákazníky obytných vozidel a silniční asistenci připravenou zasáhnout kdekoliv v Evropě i mimo ni.

 

Uživatelé mohou 24 hodin denně a sedm dní v týdnu kontaktovat specializovanou asistenční službu a centrum péče o zákazníky a mluvit s jedním z dvaceti operátorů ve svém jazyce. Tito vyslanci jsou připraveni s největší možnou rychlostí propojit všechny zúčastněné strany, vstřícně komunikovat a  péči o zákazníky na nejvyšší možné odborné úrovni. Z tohoto důvodu je dvacítka operátorů průběžně školena a mimo jiné se pravidelně účastní hlavních evropských výstav obytných vozidel s cílem držet krok s vývojem tohoto segmentu.

Péče o zákazníky je stále více integrovaná se silniční asistencí a servisem. Všichni uživatelé obytných vozidel se mohou spolehnout na mobilní dílnu připravenou zasáhnout ve 44 různých zemích 24 hodin denně a 7 dní v týdnu. Telefonická podpora poskytuje zákazníkům aktuální informace o časech a metodách oprav, dílnám pak podporu pro usnadnění řešení problémů a rychlou dodávku náhradních dílů. Tyto postupy snižují průměrný prostoj vozidel o jeden den, což znamená, že služba je zvláště užitečná pro zákazníky, kteří cestují do zahraničí. Úspěch se projevuje jak zkrácením času pro řešení problémů, tak i zvýšením spokojenosti zákazníka (+ 12 % ve srovnání s rokem 2014).

 

K dispozici je kompletní řada služeb šitých na míru potřebám uživatelů obytných vozidel, například rozšířená mezinárodní záruka Maximum Care Camper, která pokrývá všechny mechanické a elektrické součásti Ducata s různými možnostmi doby trvání a kilometrového proběhu, a inovativní aplikace Fiat Ducato Camper Mobile, která poskytuje turistické informace a byla stažena již více než 90 000krát.  Všichni, kdo cestují v obytném voze Ducato, se mohou spolehnout na více než 6500 dílen Fiat Professional vybavených pro údržbu a opravy obytných vozidel na bázi Ducata, včetně 1800 specializovaných center Fiat Camper Assistance.

Nedávno byla vyvinuta nová služba nazvaná Conciergerie. V současné době je aktivní ve Francii, Německu a Velké Británii a během roku 2017 se rozšíří na zbytek Evropy. Zavoláním na bezplatnou telefonní linku Camper Assistance lze mluvit s operátorem a získat informace o dalších službách, které jsou zdarma po dobu dvou let od první registrace obytného vozu Ducato Euro 6. Zákazníci mohou získat turistické informace, pomoc s nalezením lokality a zarezervovat si parkovací místo, kemp, dopravu, restauraci a mnoho dalšího.

 

Ze všech obytných vozidel na silnicích je 73 % postavených na bázi Ducata

Pohled do historie Ducata z technického hlediska odhaluje evoluci obytných vozidel. Různé generace modelu přispěly ke změně a zlepšení návyků uživatelů obytných vozidel a jejich zážitků z dovolené tím, že poskytovaly stále konkrétnější řešení v každém spektru života na palubě. Šestá generace modelu dnes nabízí nejlepší ovladatelnost, komfort, výkon a ohleduplnost k životnímu prostředí. Představena byla v roce 2014 v reakci na potřeby zákazníků, a nabízí tak více technologií, větší účinnost a vyšší hodnotu. V poslední době byla zavedena nová řada motorů Euro 6 využívajících technologii LPEGR. Všechny motory jsou na vrcholu své výkonnostní kategorie ve smyslu spotřeby paliva i dosažení vysokého točivého momentu při nízkých otáčkách, což jsou vlastnosti, které si uživatelé obytných vozidel vysoce cení.

U nových motorů MultiJet2 Euro 6 pro základy obytných vozidel zúročil Fiat Professional své vedoucí postavení v oblasti pohonných jednotek a vybavil je technologií LPEGR. Tato technologie (nízkotlaká recirkulace výfukových plynů) splňuje současnou normu Euro 6 a nabízí největší výhody pro obytné vozy ve srovnání s technologií SCR, která byla v minulosti využívaná pro vozidla určena pro přepravu osob: praktický design a uspořádání (ve srovnání se systémy Euro 5+ nejsou zapotřebí další nádrže). Technologie LPEGR nevyžaduje tankování a doplňování aditiva AdBlue®. To se také odráží na hmotnosti vozidla, což je ve prospěch cestujících i interiérové vestavby.

Motory MultiJet2 130, 150 a 180 k jsou k dispozici také s automatizovanou převodovkou Comfort Matic pro komfortnější řízení.

Současná generace Ducata - v pořadí již šestá - se může pochlubit nejvyšší celkovou hmotností v segmentu, nejvyšším zatížením přední a zadní nápravy u vozidel s jednomontáží (až 2100 a 2500 kilogramů) a nejvyšším užitečným zatížením.

 

Ducato má navíc malý poloměr otáčení, který usnadňuje jakýkoliv manévr. Kompaktní přední část a kabina přispívají ke krátkému převisu a tím i ovladatelnosti a k optimálnímu využití obytného prostoru. Síla tohoto modelu spočívá v jeho jedinečném komfortu, bezpečnosti, zábavném řízení, komfortu sedadel ve stylu kapitánského křesla s integrovanými hlavovými opěrkami, výškově nastavitelném volantu, hydraulickém posilovači řízení a dalších jedinečných vlastnostech. O bezstarostnou jízdu se starají i četné prvky aktivní a pasivní bezpečnosti: airbag řidiče a spolujezdce, elektronická kontrola stability ESP s funkcemi ABS a EBD, systém detekce zatížení LAC (Load Adaptive Control), HBA, kontrola proti převrácení a Hill Holder. Cestující mohou těžit s automatické klimatizace, pohodlí omezovače rychlosti a tempomatu, větší palivové nádrže a úchytů pro instalaci zadní kamery. V kabině je USB zásuvka s 12V dobíječkou a rádio s technologií Bluetooth. Anténa je vestavěná do vnějšího zpětného zrcátka.

 

Promobil 2016

35. výročí oslavilo Ducato tím, že jej čtenáři prestižního německého magazínu ocenili jako Nejlepší základ pro obytné vozy roku. Ducato získalo tuto cenu již devětkrát a současně bylo zařazeno do užšího výběru pro rok 2017, kde bude usilovat o jubilejní desátou cenu. Prestižní titul propůjčený specializovanou publikací potvrzuje, že Fiat Ducato je bestsellerem značky a nesporným lídrem v tomto odvětví. Současně je měřítkem pro všechny evropské výrobce obytných vozidel. Rozhodně nejde o čestné uznání pro oslavu úchvatné historie, ale o potvrzení efektivní strategie Fiatu Professional, který sestavil vynikající podvozek, jenž je dokonalým základem pro přestavbu na obytné vozidlo.

 

 

 

Turín, 22. prosince 2016

 

Jiný obsah

Přihlaste se k odběru newsletteru.

PŘIHLASTE SE NYNÍ