Přihlaste se k odběru newsletteru

Přihlaste se k odběru newsletteru Stellantis Communications a budete dostávat aktuální informace o všech novinkách

10 úno 2017

Fiat Professional hvězdou výstavy Transpotec Logitec 2017

Transpotec Logitec, nejvýznamnější italská výstava věnovaná výhradně dopravě a logistice, proběhne od 22. do 25. února. Výstava konající se ve výstavním centru Veronafiere ve Veroně, nabídne letos ještě zajímavější formát, protože probíhá společně s mezinárodní výstavou zemních a stavebních strojů SaMoTer.

Fiat Professional hvězdou výstavy Transpotec Logitec 2017

 

  • Hvězdami jedné z nejvýznamnějších italských výstav věnovaných dopravě a logistice budou nové modely Fullback a Talento.
  • V záři reflektorů se představí Pick-up roku 2017, který je díky pohonu všech kol a elektronickému voliči pohonu 4WD schopen poradit si stím nejtěžším terénem.
  • Vedle nezastavitelného modelu Fullback se představí model Talento s přestavbou a výbavou pro zemní práce a řešeními pro přepravy materiálu.
  • Prostor připomínající lom a staveniště umožní návštěvníkům prožít dokonalý zážitek na palubě pick-upu značky Fiat Professional díky virtuální realitě.

 

Transpotec Logitec, nejvýznamnější italská výstava věnovaná výhradně dopravě a logistice, proběhne od 22. do 25. února. Výstava konající se ve výstavním centru Veronafiere ve Veroně, nabídne letos ještě zajímavější formát, protože probíhá společně s mezinárodní výstavou zemních a stavebních strojů SaMoTer.

 

Jedním z nejvýznamnějších jmen výstavy bude Fiat Professional, značka, která prosazuje svou filozofii „Born to be professional" prostřednictvím řady lehkých užitkových vozidel. Značka má za sebou více než 100letou historii a nedostižně zkušenosti na poli užitkových vozidel. Výstavní prostor představuje lom a staveniště, ve kterém se předvedou modely Fullback a Talento. Prostřednictvím virtuální reality si budou návštěvníci moci vychutnat dokonalý zážitek na palubě nového pick-upu Fiat Professional.

 

Modelová řada Fiat Professional, která byla během dvou let kompletně obměněna má dnes správnou odpověď na všechny přepravní potřeby, neboť pokrývá všechny segmenty: všechny typy karoserie, nosnosti a objemy, kompletní paleta rozvorů náprav, šířek a výšek a k tomu vysoce účinné motory a různé palivové verze (benzin, nafta, LPG, zemní plyn). Značka klade také důraz na různé speciality pro přepravu osob a svět nástaveb.

 

Fullback: postaven pro práci a život

Tento model oceněný čtenáři francouzského magazínu 4x4 Magazine jako Pick-up roku 2017, se ve Veroně představí ve verzi s dvojitou kabinou a výbavou LX. Vystavený Fullback demonstruje, že je připraven zvládnout jakoukoliv misi a poradí si s každým terénem: od křivolakých stezek lomů vyobrazených i ve Veroně až po zasněžené sjezdovky.

 

Fullback je v dokonalém souladu s nejlepšími konkurenty ve smyslu konfigurací, rozměrů a motorů. Je perfektní pro práci i volný čas, protože je robustní, spolehlivý a má značnou nosnost: odveze více než jednu tunu nákladu a přes tři tuny těžký brzděný přívěs. Díky pohonu všech kol a elektronickému voliči 4WD si dokáže snadno poradit i v těch nejnáročnějších podmínkách a současně odvézt těžký náklad.

 

Pomocí elektronického voliče pohonu všech kol může řidič snadno ovládat zapojení mezinápravového diferenciálu Trosen, který prostřednictvím třech elektronicky ovládaných spojek zajišťuje optimální přenos točivého momentu na přední a zadní kola a zlepšuje trakci na blátě a sněhu. Nízký rozsah, tedy redukce usnadňuje trakci v extrémních podmínkách a při plném zatížení.

 

Návštěvníci expozice značky Fiat Professional na výstavě Transpotec Logitec 2017 budou moci prožít neopakovatelný zážitek prostřednictvím simulace jízdy v terénu. Virtuální realita s 360stupňovým videem je vtáhne do dokonalého dobrodružství v drsném terénu za volantem pick-upu Fullback, kde vůz prokazuje především schopnosti svého pohonu všech kol. Vysoce kvalitní zpracování videa a jeho dynamika přispívají k tomu, že celý virtuální zážitek působí velmi realisticky. 

 

Talento: správná kombinace agility a nosnosti

Vedle Fullbacku se v expozici na výstavě Transpotec Logitec 2017 představí nové Talento ve specifické úpravě pro zemní práce, jehož úkolem je převoz vybavení a materiálu. Dodávka s krátkým rozvorem náprav a nízkou střechou byla upravena firmou Storevan pomocí řady příslušenství, jako jsou zásuvky různých velikostí s malými hliníkovými organizéry, moduly připevnění s rychloupínacím systémem Storeflex, hliníkové ochrany dveří, šedá podlaha s novými úchyty a specifickým designem pro ukotvení nákladu, nádrže s nastavitelnými hliníkovými příčkami a polypropylénové boxy různých velikostí posouvající se na chytrých ližinách. Speciální výbava zahrnuje rovněž nosiče na zadní stěně kabiny pro ukotvení materiálu, rozvážkový vozík, posuvnou lavici a držák kabelů.

Talento vystavené ve Veronafiere je praktickou ukázkou pozoruhodné flexibility všech modelů značky Fiat Professional: od vozidel pro přepravu osob typu shuttle, přes řešení pro asistovanou mobilitu a mobilní dílny až po valníky, izolované a chlazené dodávky, rekreační vozidla a modely pro orgány veřejné správy. Stručně řečeno, neexistuje lidská činnost nebo potřeba mobility, kterou by přestavby vozidel Fiat Professional nedokázali naplnit, což demonstruje i spolupráce s hlavními evropskými nástavbáři.

 

Se svou velkorysou nosností je Talento ideálním pracovním partnerem všech profesionálů ať už v ulicích měst nebo na dlouhých cestách. Mezi jeho charakteristické vlastnosti patří vynikající všestrannost a schopnost přizpůsobit se nejrůznějším potřebám zákazníků. Jeho vysoce symbolický název evokuje vrozené vlastnosti a koncept hodnoty s odkazem na název starobylé mince v duchu tradice Fiat Professional. Výsledkem je vysoce funkční vůz, který zvyšuje hodnotu práce, času a výdělku profesionálů. To vše díky zaměření na jejich skutečné potřeby. Talento je pojítkem mezi modely Doblò Cargo a Ducato a značce Fiat Professional umožňuje pokrýt nové objemy a délky ložné plochy. Vůz spadá do segmentu 2P s ideálně dimenzovaným rozvorem náprav.


Nová řada Talento pokrývá nové objemy a délky ložné plochy a poskytuje komplexní a uspokojivou odpověď na potřeby všech profesionálů. Otevření přepážky CargoPlus umístěné pod sedadlem spolujezdce dovoluje profesionálům převážet předměty až 3,75 m dlouhé (4,15 m u dlouhého rozvoru náprav). Vynikající flexibilitu zaručuje výška ložné plochy pouhých 552 milimetrů nad vozovkou a šířka posuvných dveří 1030 mm (měřeno 100 mm od podlahy). Objem nákladového prostoru se pohybuje od 5,2 m3 (krátký rozvor) až po 6 m3 (dlouhý rozvor). Verze s dlouhým rozvorem náprav a zvýšenou střechou pak nabízí pozoruhodný objem až 8,6 m3. To znamená, že i při krátkém rozvoru náprav dokáže nové Talento odvézt až tři europalety.

 

 

Turín, 10. února 2017

 

Jiný obsah

Přihlaste se k odběru newsletteru.

PŘIHLASTE SE NYNÍ