Přihlaste se k odběru newsletteru

Přihlaste se k odběru newsletteru Stellantis Communications a budete dostávat aktuální informace o všech novinkách

17 zář 2018

Fiat Professional na mezinárodním autosalonu v Hannoveru 2018

• Ve své expozici představí Fiat Professional kompletní řadu užitkových vozidel vybavených nástavbami, které byly navržené a vytvořené pro specifické potřeby a podporu zákazníků v nejrůznějších oblastech jejich podnikání. • Ducato, bestseller značky Fiat Professional a nesporný lídr trhu bude v Hannoveru demonstrovat svou pověstnou všestrannost: od verze pro přepravu potravin přes mobilní dílnu MEC (Mopar Express Care) až po podvozek s kabinou nebo kabinu s hnacím ústrojím a přední nápravou pro přestavby na obytná vozidla (70 % všech obytných vozidel prodaných v Evropě je postavených na bázi Ducata). Zapomenout nesmíme ani na rozvážková vozidla, lehké přepravníky vozidel, skříňové nástavby pro převoz koní a mobilní prodejny. Společnost Fiat Professional spolupracuje s předními evropskými výrobci nástaveb včetně společnosti AL-KO, která je lídrem na poli speciálních podvozků. • Největší sortiment vozidel ohleduplných k životnímu prostředí: vedle Ducata Minibus Natural Power nabízejícího udržitelnou přepravu osob se představí Doblò s dlouhým rozvorem náprav a agilní Fiorino, obě také v konfiguraci Natural Power spalující zemní plyn. Skupina FCA je absolutním lídrem v prodeji vozidel na zemní plyn a na svém kontě má více než 720 000 registrací osobních a užitkových vozidel. • Expozici značky Fiat Professional doplňuje fascinující Fullback Cross Concept by Garage Italia a Talento Shuttle by Irmscher. Obě verze vyzařují lifestylové pojetí a všestrannost, jako i špičkové výkony, které každou cestu mění na neopakovatelný zážitek. • Expozice na autosalonu v Hannoveru představí rovněž sadu služeb Mopar® Connect Fleet pro správu vozových parků, které jsou určené pro manažery flotil malých a středně velkých podniků.

Fiat Professional na mezinárodním autosalonu v Hannoveru 2018

 

  • Ve své expozici představí Fiat Professional kompletní řadu užitkových vozidel vybavených nástavbami, které byly navržené a vytvořené pro specifické potřeby a podporu zákazníků vnejrůznějších oblastech jejich podnikání.
  • Ducato, bestseller značky Fiat Professional a nesporný lídr trhu bude v Hannoveru demonstrovat svou pověstnou všestrannost: od verze pro přepravu potravin přes mobilní dílnu MEC (Mopar Express Care) až po podvozek s kabinou nebo kabinu s hnacím ústrojím a přední nápravou pro přestavby na obytná vozidla (70 % všech obytných vozidel prodaných v Evropě je postavených na bázi Ducata). Zapomenout nesmíme ani na rozvážková vozidla, lehké přepravníky vozidel, skříňové nástavby pro převoz koní a mobilní prodejny. Společnost Fiat Professional spolupracuje s předními evropskými výrobci nástaveb včetně společnosti AL-KO, která je lídrem na poli speciálních podvozků.
  • Největší sortiment vozidel ohleduplných k životnímu prostředí: vedle Ducata Minibus Natural Power nabízejícího udržitelnou přepravu osob se představí Doblò s dlouhým rozvorem náprav a agilní Fiorino, obě také v konfiguraci Natural Power spalující zemní plyn. Skupina FCA je absolutním lídrem v prodeji vozidel na zemní plyn a na svém kontě má více než 720000 registrací osobních a užitkových vozidel.
  • Expozici značky Fiat Professional doplňuje fascinující Fullback Cross Concept by Garage Italia a Talento Shuttle by Irmscher. Obě verze vyzařují lifestylové pojetí a všestrannost, jako i špičkové výkony, které každou cestu mění na neopakovatelný zážitek.
  • Expozice na autosalonu v Hannoveru představí rovněž sadu služeb Mopar® Connect Fleet pro správu vozových parků, které jsou určené pro manažery flotil malých a středně velkých podniků.

 

Fiat Professional představí v Hannoveru celkem osm vozidel, které dokonale demonstrují rozsáhlý a skvěle strukturovaný sortiment pokrývající všechny pracovní úkoly, mimo jiné i díky velmi flexibilní výbavě. Tato komplexní nabídka je správnou odpovědí na všechny potřeby přepravy osob i zboží, neboť pokrývá všechny segmenty od dodávek odvozených z osobních vozidel až po velké dodávky a pick-upy. K tomu lze připočíst různé typy karoserií, nosnosti a objemy, jako i rozvory náprav, šířky a výšky, a také vysoce účinné motorizace a různé palivové systémy (benzin, nafta, LPG a zemní plyn).

 

Lifestylové studie Fullback Cross Concept by Garage Italia a Talento Shuttle by Irmscher

Hvězdou expozice značky Fiat Professional v Hannoveru bude fascinující studie Fullback Cross Concept by Garage Italia, originální koncept vytvořený ve spolupráci s tvůrčím týmem Lapo Elkanna. Z vnějšího pohledu vozidlo vyniká zeleno-bronzovým odstínem karoserie, bronzovými kryty vnějších zpětných zrcátek a 17palcovými litými, matně černými koly, interiéru pak vládne hnědé kožené čalounění Elmo Vintage.  

Vystavený vůz vychází z modelu Fullback Cross, pick-upu s velmi silnou lifestylovou osobitostí, všestranností a schopností naplnit všechny potřeby mobility a svobody a také schopností poskytnout špičkový výkon pro vzrušující jízdní zážitek. Fullback Cross je schopen z lehkostí překonávat nejtěžší offroadové překážky bez jakýchkoliv kompromisů nebo omezení. Pick-up značky Fiat Professional kombinuje zdánlivě neslučitelné vlastnosti, a je tak nejdůvěryhodnějším a nejvýkonnějším společníkem pro jakákoliv dobrodružství. Jeho vlastnosti a výbava jej činí snadno ovladatelným, schopným a komfortním. Maximální agilita je zaručena prostřednictvím nejlepšího poloměru otáčení v segmentu, parkování usnadňuje zadní parkovací kamera a o komfort se starají kožená sedadla a automatická převodovka. Fullback navíc využívá nejkomplexnější systém pohonu v kategorii, který posádku dostane kamkoliv si bude přát.

Pouhým dotykem na tlačítko pohonu lze přepínat mezi pohonem dvou kol, jenž je ideální pro úsporu paliva, a pohonem všech kol s mezinápravovým diferenciálem Torsen pro offroadové použití. Fullback Cross ovšem nabízí i redukci, která přijde vhod v extrémních terénních podmínkách, a mechanickou uzávěrku diferenciálu zadní nápravy.

Společnost konceptu Fullback Cross Concept by Garage Italia bude dělat Talento Shuttle upravené německou společností Irmscher, specialistou na závodní a funkční přestavby. Od příštího měsíce tato verze upevní pověst řady Talento coby flexibilního a přirozeně nadaného vozidla pro exkluzivní kyvadlovou dopravu. Jedná se o mimořádně všestranné vozidlo se čtyřmi samostatnými zadními sedadly a zcela konfigurovatelným uspořádáním interiéru.

Vystavené vozidlo je postavené na základu speciální série Talento Sportivo, která se představila teprve před několika málo měsíci a využívá řadu stylistických detailů zvýrazňujících atraktivní vzhled. Vůz je charakteristický černým metalickým odstínem karoserie, velkými 18palcovými, matně černými litými koly, bočními stupačkami a střešním spoilerem v barvě karoserie. Atletický vzhled doplňuje matně černý přední spoiler s červenými doplňky a sportovní zavěšení se sníženými tlumiči odpružení.

Speciální Talento, které se prezentuje v expozici značky Fiat Professional, může přepravit až 6 osob včetně řidiče a je charakteristické prvotřídním interiérem, kde pozornosti stylistů neunikl jediný detail. Cestující se tak mohou těšit na opravdu skvělé potěšení z cestování. Interiér je celočerný s černým přístrojovým panelem a stříbrně lakovanými detaily. Osazený je čtyřmi elegantními samostatnými zadními sedadly, která jsou perfektně tvarovaná, čalouněná kůží s červeným prošíváním a opatřená loketními opěrkami. Sedadla jsou otočná a posuvná díky uchycení v kolejnicích. To umožňuje proměnit celý prostor pro cestující doslova podle potřeby.

Zmínku zaslouží rovněž malý vyklápěcí stůl mezi zadními řadami sedadel, který lze v případě potřeby snadno odstranit. Vzhled tohoto neobyčejného Talenta je doplněn rámečky oken a černým koženým čalouněním s červeným prošíváním.

Talento v konfiguraci Combi s dlouhým rozvorem náprav a nízkou střechou (L2H1) není jen atraktivní a dynamické, ale poskytuje také bezkonkurenční, kompletně konfigurovatelný prostor pro cestující a jejich zavazadla.

 

Přestavby Ducata, bestselleru značky Fiat Professional, který byl vyroben již ve třech milionech kusů

Na autosalonu v Hannoveru bude možné obdivovat také dvě vozidla na bázi Ducato, která prokazují obrovskou všestrannost použití nejprodávanějšího modelu značky Fiat Professional. V expozici se představí Ducato upravené pro pouliční prodej potravin a charakteristické černou karoserií, šedým interiérem a motorem 2.3 MultiJet II o výkonu 130 k. Vedle něj bude k vidění famózní MEC (Mopar Express Care), vozidlo na bázi Ducata, které je vybavené jako skutečná mobilní dílna, s příjmem, diagnostikou i pracovním prostorem. Expozici v Hannoveru doplní výstavní vůz v konfiguraci back-to-back, tedy dvěma kabinami na jednom podvozku, ovšem otočenými zadními stěnami k sobě. Tyto dvě ukázky základů Ducato s kompletní kabinou včetně přední nápravy jsou navržené a nabízené pro přestavby na obytná vozidla té nejvyšší kategorie. Ducato je ostatně lídrem na tomto poli, což dokazuje i skutečnost, že 70 % všech prodaných obytných vozidel v Evropě je postavených na bázi Ducata. Pokud jde o přestavby nesmíme zapomenout ani na rozvážková vozidla, lehké přepravníky automobilů, vozidla pro přepravu koní či mobilní prodejny. Právě tyto verze dokazují ohromnou konstrukční, technologickou a stylistickou úroveň Ducata. Vozidla vystavená v expozici v Hannoveru potvrzují potenciál Ducata - a samozřejmě všech dalších modelů řady Fiat Professional - pro úpravy pro specifické aplikace: od vozidel pro kyvadlovou dopravu po vozidla pro asistovanou mobilitu, od mobilních dílen po sklápěče, od izolovaných nástaveb po chladírenské vozy a od rekreačních vozidel po vozidla určená pro státní správu. Stručně řečeno, neexistuje žádné omezení z hlediska povolání či mobility, které by nešlo uspokojit přestavbou vozidel Fiat Professional, což demonstruje i spolupráce s předními evropskými výrobci nástaveb včetně společnosti AL-KO, která se specializuje na konstrukci speciálních podvozků.

 

Řada vozidel Fiat Professional na zemní plyn

Skupina FCA je již více než 20 let evropským lídrem na trhu dvoupalivových vozidel spalujících benzin a zemní plyn a na kontě má přes 720 000 prodaných osobních a lehkých užitkových vozidel. Řada vozidel Fiat Professional spalujících zemní plyn zahrnuje čtyři modely: Fiorino, Doblò Cargo, Ducato a Ducato Panorama a Panda Van.

Na autosalonu v Hannoveru se představí trojice vozidel na CNG. Prvním je Ducato Minibus vybavené ekologickým motorem 3.0 Natural Power na zemní plyn, který poskytuje výkon 140 k a točivý moment 350 Nm. S dojezdem až 400 km je užitečnou alternativou konvenčních vznětových motorů se zcela porovnatelným výkonem a nosností. Specialitou vystavené verze je 14sedadlová konfigurace (včetně řidiče), která spolu se 7sedadlovým modelem Shuttle a 17sedadlovou verzí Minibus doplňuje řadu vozidel Fiat Professional Ducato pro přepravu osob. Jedná se o ideální vůz pro hotely, sportovní kluby, městskou i příměstskou dopravu a pro cestovních ruch na střední a dlouhé vzdálenosti. Je rovněž perfektním řešením pro asistovanou mobilitu. Vozidlo schválené v kategorii M2 má celkovou hmotnost 4,3 tuny, což je mezi vozidly s pohonem předních kol jedinečná hodnota. Ducato Minibus vystavené v expozici v Hannoveru má rozvor náprav 4035 mm, vysokou střechu H2 a délku 5998 milimetrů (L4), a jak již bylo řečeno, 14 sedadel. Výbava byla navržená tak, aby nabízela nejlepší možný komfort všem cestujícím. Sedadlo spolujezdce má opěradlo polohovatelné v rozmezí 13 stupňů, nechybí LED světla denního a nočního osvětlení, poličky na obou stranách s úložným prostorem a samostatnými LED světly, reproduktory a výdechy ventilace a dva USB porty pro každou řadu sedadel.

Fiat Professional představí v Hannoveru rovněž Doblò Cargo Natural Power vybavené dvoupalivovým motorem 1.4 16V T-JET Natural Power spalujícím benzin a zemní plyn, který produkuje nejvyšší výkon 120 k (jak při spalování benzinu, tak i zemního plynu) a progresivní točivý moment (206 Nm při 3000 ot./min). Pružnost motoru je skutečně obdivuhodná a redukuje tak četnost řazení 6stupňové převodovky, díky čemuž poskytuje relaxační a zábavnou jízdu. Pro okamžitou reakci stačí jemné stlačení plynového pedálu, na čemž má zásluhu i turbodmychadlo s nízkou setrvačností. Toto vozidlo tak reaguje na potřeby životního prostředí i podnikání: veškerý objem nákladového prostoru zůstává beze změny, protože nádrže na zemní plyn jsou umístěné pod podlahou. Celková kapacita 4 nádrží u krátké verze činí 95 litrů, což odpovídá přibližně 16 kilogramům zemního plynu, v případě verze Cargo s dlouhým rozvorem disponuje 5 nádržemi s objemem 130 litrů, což je ekvivalentem 22 kg zemního plynu. V obou případech lze počítat také s 22litrovou nádrží na benzin. Vystavené vozidlo využívá celou řadu doplňků pro různé oblasti podnikání, například modulární policový a zásuvkový systém instalovaný na obou stranách vozidla. V porovnání s dieslovou verzí je objem nákladového prostoru shodný, a sice 4,6 m3 s rekordní nosností až 980 kg.

Třetím vozidlem na zemní plyn, které se v Hannoveru představuje, je Fiorino Natural Power s motorem 1.4 8V o výkonu 70 k, který na benzin a zemní plyn nabízí kombinovaný dojezd až 900 km. Vůz v metalickém šedém odstínu karoserie a s odpovídajícím interiérem obsahuje dvě ocelové nádrže pod podlahou o celkové kapacitě 77 litrů (ekvivalent 13 kg plynu). Nákladová část je dokonale rovnoměrná po celé délce a nabízí optimální využití objemu 2,4 m3. Náklad o hmotnosti až 500 kg (včetně řidiče) dělí od posádky otočná přepážka. Ostatní motorizace potvrzují, že vůz je ideální pro městské využití především díky kompaktním rozměrům, které mu dodávají agilitu a snadnou manévrovatelnost při parkování, a to navzdory působivému objemu nákladového prostoru až 2,8 m3 a nosnosti 610 kg. To z něj činí jedinečný vůz ve smyslu provozních nákladů, komfortu a funkčnosti.

Trojice vozidel Fiat Professional na zemní plyn je důkazem nepřetržité pozornosti, kterou skupina FCA věnuje životnímu prostředí. Jedná se o hmatatelné řešení pro zlepšení výkonu a snížení spotřeby paliva, které současně nabízí ekologickou a ekonomickou udržitelnost. Kromě toho je systém spalování zemního plynu u těchto vozidel instalovaný přímo v továrně, což znamená, že vozidla zahrnují potřebné úpravy šasi pro danou technologii a splňují nárazové i emisní předpisy jako konvenční modely. Díky tomu se mohou pochlubit nejvyššími standardy komfortu a bezpečnosti.

Zemní plyn je v současnosti chytrým a ekologicky udržitelným řešením pohonu vozidel. Je ekologický, bezpečný, praktický a levný. Jeho používání redukuje CO2 o 43 % (při smíchání s biometanem) a oxidy dusíku a pevné částice o 94 až 95 %. Vozidla poháněná zemním plynem mají povolený vstup do městských center s dopravním omezením z důvodu ochrany životního prostředí a mohou využívat podzemní parkoviště a trajekty.

 

Mopar® Connect: dálková konektivita a maximální ochrana rovněž pro flotily (dostupné na vybraných trzích)

Mopar® Connect je inovativní sada služeb pro bezpečnost a dálkové ovládání vozidla. Tyto služby lze volit za příplatek v okamžiku nákupu vozidla, lze je ovšem zakoupit i později v rámci poprodejních služeb.

Mopar® Connect integruje služby Uconnect LIVE (kde jsou k dispozici) a přidává nové funkce, jakými jsou silniční asistence, lokalizace vozidla v případě krádeže apod. Systém lze využít i pro dálkové ovládání některých funkcí, například odesílání hlášení, pokud vozidlo překročí přednastavený rychlostní limit nebo zónu předem definovanou na mapě, či pro dálkové uzamčení dveří vozidla. Mopar® Connect dovoluje uživatelům lokalizovat zaparkované vozidlo a zobrazit informace o jeho stavu, například stav paliva, úroveň nabití akumulátoru, to vše prostřednictvím chytrého telefonu. Stručně řečeno, Mopar® Connect nabízí větší bezpečnost, klid a nepřetržitou kontrolu nad vozidlem.

Pro naplnění potřeb různých typů zákazníků - od maloobchodních zákazníků až po podniky - Mopar® Connect nabízí řešení na míru. Mopar® Connect Fleet je k dispozici pro společnosti a/nebo manažery flotil, kteří mohou kromě základních funkcí využívat i sledování a správu flotily prostřednictvím bezpečného a efektivního portálu vytvořeného společností Targa Telematics. Ten je k dispozici ve dvou verzích (Basic a High). Inovativní Mopar® Connect Fleet využívá jednoduché a uživatelsky vstřícné rozhraní přístupné manažery flotil přes chytrý telefon a PC a umožňuje kontrolu všech aktivit, jako i sledování servisu, údržby a stavu jednotlivých vozidel. Mopar® Connect Fleet je k dispozici v autorizované síti FCA.

 

Turín, 17. září 2018

 

Jiný obsah