Přihlaste se k odběru newsletteru

Přihlaste se k odběru newsletteru Stellantis Communications a budete dostávat aktuální informace o všech novinkách

01 čvc 2019

Světová premiéra modelu Ducato Electric

• Mezinárodnímu tisku se představil první ryze elektrický model značky Fiat Professional, který se v prodeji objeví v průběhu roku 2020. • Ducato Electric bylo vyvinuto podle nejnovějších kvalitativních standardů skupiny FCA. K dispozici bude ve všech karosářských verzích, se stejnými objemy jako u konvenčních modelů Ducato, tedy od 10 do 17 m3, a s nejlepší užitečnou hmotností na trhu až 1950 kg. • Ducato Electric nabídne možnost volby baterií pro dojezd od 220 do 360 km (v cyklu NEDC). • Nejvyšší výkon činí 90 kW a nejvyšší točivý moment dosahuje 280 Nm. • Vývoj doprovázela hloubková analýza údajů o používání užitkových vozidel ve spolupráci s nejvýznamnějšími zákazníky. Cílem bylo nabídnout řešení, které se dokáže přizpůsobit různým požadavkům profesionálů z hlediska nosnosti a výkonu bez jakýchkoliv kompromisů. Výsledkem je 100procentní Ducato a 100procentní elektromobil.

Světová premiéra modelu Ducato Electric

 

  • Mezinárodnímu tisku se představil první ryze elektrický model značky Fiat Professional, který se vprodeji objeví v průběhu roku 2020.
  • Ducato Electric bylo vyvinuto podle nejnovějších kvalitativních standardů skupiny FCA. K dispozici bude ve všech karosářských verzích, se stejnými objemy jako u konvenčních modelů Ducato, tedy od 10 do 17 m3, a s nejlepší užitečnou hmotností na trhu až 1950 kg.
  • Ducato Electric nabídne možnost volby baterií pro dojezd od 220 do 360 km (v cyklu NEDC).
  • Nejvyšší výkon činí 90 kW a nejvyšší točivý moment dosahuje 280 Nm.
  • Vývoj doprovázela hloubková analýza údajů o používání užitkových vozidel ve spolupráci s nejvýznamnějšími zákazníky. Cílem bylo nabídnout řešení, které se dokáže přizpůsobit různým požadavkům profesionálů z hlediska nosnosti a výkonu bez jakýchkoliv kompromisů. Výsledkem je 100procentní Ducato a 100procentní elektromobil.

 

Během prezentace nového Ducata modelového roku 2020, bestselleru, jenž pokrývá potřeby profesionálů už 38 let, se světu vůbec poprvé představil model Ducato Electric, ryze elektrická BEV (Battery Electric Vehicle) verze, která se v prodeji objeví během roku 2020. Novinka rozšíří nabídku vozidel s alternativním pohonem, kterou dosud tvořilo Ducato Natural Power spalující zemní plyn.  

 

Nové Ducato modelového roku 2020 je výsledkem evoluce trvající téměř čtyřicet let. Vynikající výkonové parametry, ohleduplnost k životnímu prostředí a výrazné zaměření na celkové náklady na vlastnictví jsou odpovědí na současné potřeby profesionálů. Ducato představuje nejrozsáhlejší řadu vozidel s kompletním hnacím ústrojím vpředu a nabízí vytříbený a okamžitě rozeznatelný styl a samozřejmě i nejmodernější technologie. Totéž charakterizuje i Ducato Electric, první ryze elektrický model značky Fiat Professional, který byl navržený podle nejnovějších kvalitativních standardů skupiny FCA.

 

Ducato Electric bylo koncipováno a vyvíjeno na základě specifické a velmi podrobné studie skutečného využívání užitkových vozidel Fiat Professional. Ta zahrnovala mimo jiné i roční sběr údajů a potvrdila, že více než 25 % trhu je dokonale připravených na změnu mobility, především z hlediska použití vozidel, tras, potřeb dynamiky a výkonu.

Velmi dobré předpoklady stát se prvními uživateli ryze elektrických užitkových vozidel mají profesionálové pracující ve specifických oblastech, jako jsou e-shopy, poštovní a kurýrní služby či dodávky potravin do domu. Jedná se přitom o oblasti přepravy vyžadující přístup do městských center, tedy míst s rostoucími dopravními omezeními pro vozidla s konvenčním pohonem. 

Zákazníci, kteří se dnes zajímají o elektromobilitu, kladou zvláštní důraz na celkové náklady na vlastnictví, jejich trasy se příliš nemění a svá vozidla využívají velmi často, avšak s nízkým denním kilometrovým proběhem. 

 

Ducato Electric vznikalo ve spolupráci s významnými zákazníky značky Fiat Professional. Cílem této spolupráce bylo využít jejich znalostí trhu a identifikovat veškeré specifické požadavky na využití. Tato spolupráce umožnila individuální přístup a přizpůsobení jednotlivých verzí nejrůznějším aplikacím. Díky tomuto přístupu chce Fiat Professional nabídnout kompletní řešení elektrické mobility založené na studiu energetických potřeb schopných pokrýt každé poslání a zahrnující nejen vozidla, ale i infrastrukturu. To vše s důrazem na služby, které jsou v rámci současných potřeb mobility velmi žádané.

 

Ducato Electric nabízí kromě kompletní palety verzí i možnost volby baterií, a tedy i dojezdu, který dosahuje 220 až 360 km (v cyklu NEDC). Samozřejmostí jsou působivé výkonové parametry, výkon 90 kW a nejvyšší točivý moment 280 Nm. Nejvyšší rychlost je s ohledem na optimalizaci spotřeby energie omezena na 100 km/h.

Nové elektrické hnací ústrojí nijak negativně neovlivňuje ostatní silné stránky Ducata, jakými jsou nejlepší objemy ve třídě - od 10 do 17 m3 - a nejlepší užitečná hmotnost v kategorii 1950 kg.

 

Při vývoji elektrické verze svého bestselleru Fiat Professional velmi efektivně rozvinul své technologické dědictví a zkušenosti. Ducato Electric splňuje potřeby všech profesionálů, přináší inovace, výkon a flexibilitu a je v dokonalém souladu s filozofií Ducata „více technologií, větší účinnost, větší hodnota". Zákazníkům tak značka Fiat Professional nabízí nejvšestrannější dodávku na trhu ve verzi s nulovými emisemi.

 

Nové Ducato Electric není žádným kompromisem, je 100procentním Ducatem a 100procentním elektromobilem. Bude klíčovým produktem značky Fiat Professional v oblasti elektrické mobility a při přechodu z tradiční volby vozidla na volbu mobility založenou na specifických pracovních a podnikatelských požadavcích. Podobně se změní i rozhodování při nákupu vozidla, kdy místo celkových nákladů na vlastnictví budou hrát roli celkové náklady na mobilitu.

 

Turín, 1. července 2019

 

Jiný obsah